Військові шеврони використовуються як декоративно-інформаційні нашивки на форменому одязі службовців. Декілька десятиліть тому вони були практично однаковими, виготовлялися за стандартним зразком. Але сьогодні ви можете замовити військові шеврони на липучках в «Сім-Прінт», які спеціально виготовляються для ЗСУ, добровольчих батальйонів, військових організацій, підрозділів. Такі вироби мають різний дизайн та відмітні знаки.

Навіщо потрібні військові нашивки?


Такі вироби можуть бути присутніми на рукавах або грудях форми. Також є погони на липучках, які чітко означають звання військового. Взагалі, всі вони потрібні для того, щоб вказати, до якого полку, батальйону чи роду військ належить службовець. У «Сім-Принт» ви можете вибрати шеврони на замовлення оптом або в кількості, яка вам потрібна.

Військові шеврони України можуть мати різний дизайн, що залежить від роду військ. Наприклад, вони можуть бути використані для розпізнавання звання військовослужбовця або для вказівки батальйону, підрозділу. Ще на таких знаках можуть бути прізвище та ім'я солдата, його група крові тощо.

Шеврони української армії мають важливе значення, а їхня головна мета – розрізнити солдатів на відстані. Тому на знаках має бути не більше чотирьох кольорів та чотирьох символів. Завдяки цьому нашивки помітні навіть неозброєним оком, вони розповідають про особливості діяльності, призначення солдата.

Якими мають бути нашивки на військову форму?


Існує кілька важливих правил, які слід враховувати під час розробки шевронів на липучці. Так, основні правила для нашивок ЗСУ полягають у наступному:

  • не можна наносити релігійні символи;
  • в одній композиції не поєднують озброєння та військову техніку різних років;
  • не зображують портрети відомих діячів, не пишуть їхні імена.

    Військові емблеми на липучках можуть бути у двох варіантах: польовий візерунок (у захисних кольорах) та повнокольорові.


    Шеврони для ЗСУ або добровольчих батальйонів можуть бути офіційними та неофіційними. У першому випадку вони мають відповідати законодавству, адже розповідатимуть про батальйон, звання солдата тощо. Неофіційні можуть бути присутніми в польових умовах, і лише при дозволі. На території військової частини вони суворо заборонені.

    Якими бувають військові шеврони: види, значення


    Перед тим, як вибрати шеврони на замовлення для ЗСУ або інших військових формувань, необхідно розуміти, чим вони відрізняються.

    Шеврони для ЗСУ мають у своїй основі стилізований тризуб. Він – оновлений символ української армії. А ось нарукавні знаки для різних видів та родів військ відрізняються формою та кольором. Вони можуть бути круглими, трикутними, прямокутними, квадратними. Кожен шеврон, залежно від виду військ, має власну символіку.

    Де замовити нашивки на військову форму?


    Найкращим варіантом для військового буде шеврон із липучкою. Такий знак можна кріпити на грудях, рукаві службовця. Він повинен відповідати роду військ, а також його символіка ретельно підбирається. Зазначимо, що для добровольчих батальйонів використовуються емблеми з вільнішою символікою.

    У «Сім-Принт» ви можете замовити:

    • шеврони для ЗСУ;
    • нашивки для батальйонів;
    • шеврони для бригад;
    • нашивки для окремих видів та родів військ.


    Для розробки виробів використовується якісна, міцна тканина. Липучка повинна добре утримуватись на формі, завдяки чому емблема ніколи не відпаде. Нашивки на військову форму створюються за допомогою технології друку або машинної вишивки. Вони стануть незамінними елементами військової форми службовця.