Вишиті речі – це стильно та красиво. Сьогодні вони використовуються як у повсякденності, так і як уніформа співробітників, на різних заходах. Саме тому вишивка на тканині стала популярною, і вона дозволяє нанести на одяг чи аксесуари практично будь-які малюнки.

Але, щоб виріб не втратив свій зовнішній вигляд і залишався міцним, необхідно правильно його доглядати.

Як прати одяг із вишивкою?

Такі вироби краще, звичайно, прати вручну. Але сьогодні це не завжди виходить, оскільки час сучасної людини буквально розписаний по секундах. Тому ви можете скористатися спеціальними режимами, які передбачені у пральній машинці. Це делікатне (ручне) прання, ще воно може називатися «шерсть».

Температура води не повинна перевищувати 60 градусів. Також важливо використовувати м'які миючі засоби, які не містять агресивних хімічних добавок.

Полоскання проводиться в дбайливому режимі, на мінімальних обертах.


Як сушити вишиті вироби?

Найкраще, якщо такі вироби будуть висушені традиційним способом на повітрі. Делікатні тканини вимагають відсутності прищіпок. Також не варто надто сильно віджимати такі речі. Найкраще покласти виріб на махровий рушник, згорнути його в рулон і м'яко, без зусиль віджати.

Як гладити вишиті вироби?

Щоб розгладити всі м'яті частини, краще використовувати вологе прасування. Для цього візьміть праску з відпарювачем або збризкайте одяг водою.

Вишивку прасують лише з виворітного боку або прикривши лицьову тонкою тканиною. У разі вишивки металізованими нитками вироби гладять тільки при низьких температурах.

Правильно доглядаючи вишиті речі, ви зможете зберегти їх красивий зовнішній вигляд на довгий час.