Сьогодні дуже популярна вишивка на тканині, за допомогою якої можна легко нанести малюнок, логотип, напис на виріб. Вона виглядає дуже дорого та презентабельно, тому стає важливою частиною брендування одягу. Але як правильно вибрати нитку для вишивки? Розберемося в основних видах.

Віскозна нитка для машинної вишивки

Це один із найпопулярніших варіантів, який може використовуватися для брендування кепок, футболок, верхнього одягу. Нитка характеризується привабливим блиском, доступністю в колірній гамі та міцністю. Вона чудово витримує високошвидкісний рядок, не рветься і не стирається.

Є різні варіанти такої нитки, у тому числі й твіст. Вона складається з кількох кольорів, які скручені разом в одну нитку. Таким чином, можна зробити звичайні малюнки об'ємнішими.

Поліестерова нитка для машинної вишивки

З її допомогою можна досягти ефекту, схожого при використанні віскозної нитки. Випускається у різних відтінках, а серед її переваг можна виділити таке:

  • не відбувається усадки;
  • нитка не линяє і не вицвітає;
  • висока міцність.

Бавовняна нитка для машинної вишивки

Її також можна застосовувати для використання в автоматичних машинах для вишивки. Вона створює ефект ручної вишивки, має м'який матовий блиск і випускається у різній щільності. Вибір залежить від типу малюнка, але ми радимо використовувати нитки товщиною 30wt або 50wt, які є досить міцними і забезпечують максимальне покриття.

Шовкова нитка для машинної вишивки

Такий матеріал набагато краще вбирає барвники, ніж інші волокна. При цьому нитки виглядають дуже красиво та цікаво, а також поєднують у собі міцність поліестеру та якість бавовни. Особливість шовку у гарному блиску, а випускаються такі нитки у широкому діапазоні розмірів. Для машинної вишивки використовують переважно нитки від 30 до 50wt.

Металізовані нитки для машинної вишивки

У таких нитках є центральний сердечник, який обернутий тонкими шматочками металевої фольги. Це забезпечує їм більш високу міцність та надійність. У деяких нитках фольга може бути покрита рисовим папером, срібним сплавом, поліестеровою плівкою. Це дозволяє зробити такі нитки міцнішими.

Зазначимо, що металеві нитки вимагають обережного поводження, але при цьому вони додадуть блискучі акценти до дизайнів вишивки.

Фахівці компанії «Сім-Принт» підберуть якісні нитки для вишивальної машинки. Ми враховуємо особливості дизайну малюнка, побажання замовників та те, для чого створюється виріб. У нас ви замовите вишивку на тканині будь-якої складності, всі роботи ми виконуємо оперативно та доставимо готові вироби до будь-якого регіону України.